Här kommer veckans vardagsmat. En superenkel, snabb och god fisksoppa. Jag har fått receptet av min goda vän E-C för länge sen. (Kommer du ihåg det? Lagar du den fortfarande själv?) Den är så bra för det är konserver och fryssaker (förutom grädden som man ofta har i kylen ändå). Så man kan ofta få till den på det man har hemma (bara komma ihåg att köpa tomatsoppa då och då när man handlar så att det finns hemma).
Hos mig heter den:
E-C´s fisksoppa
1 st finhackad lök
2 klyftor pressad vitlök
1-2 pkt saffran
fräses i smör/olja
häll i 3 dl vatten
400 g torsk (här kan man ju ta sej eller annan vit fisk, man kan också blanda med lax)
1 burk krossade tomater
1 burk Campbells tomatsoppa
låt småkoka 5-7 minuter
tillsätt 3 dl matlagningsgrädde/mellangrädde
lägg i crabfish, räkor, mussor om du vill
krydda med dill, lite cayennepeppar och salt
(Om man vill och har tid kan man skära två tre potatisar, morot och kanske palsternacka eller rotselleri i strimlor och fräsa med löken i början. Soppan blir då lite matigare, mer som gryta. Man behöver då ta lite mer vatten också. Det har jag hittat på själv ;)
1 comment:
så kul att ni gillar den...vi gjorde den förra helgen...den är verkligen god!!!! Härliga drinkar oxå!!
Post a Comment