2 kg rabarber
1, 5 l vatten
1 kg socker
1 kg socker
½-1 citron
Skär rabarbern i bitar, koka mjuk i vattnet. Häll av i silduk och låt självrena. Tillbaka med saften i kastrullen, häll i socker och citron (beroende på syran i rabarben). Låt koka upp till sockret smälter och koka under skumning till skummet är borta. Blanda ev. i konserveringsmedel (Atamon eller Natriumbensoat) för att det ska hålla sig. Läs på förpackningen. Häll saften på flaskor.
Skär rabarbern i bitar, koka mjuk i vattnet. Häll av i silduk och låt självrena. Tillbaka med saften i kastrullen, häll i socker och citron (beroende på syran i rabarben). Låt koka upp till sockret smälter och koka under skumning till skummet är borta. Blanda ev. i konserveringsmedel (Atamon eller Natriumbensoat) för att det ska hålla sig. Läs på förpackningen. Häll saften på flaskor.
1 comment:
Duktiga duktiga du!!!! Blir glad när du kommer in till mig!! Kram!!
Post a Comment