Thursday, May 28, 2009

En hektisk vecka

Med massor av aktiviteter med barnen i skolan och så toppat med lite öppet hus. Men det är trevligt med gäster och vänner, och våren ska vara lite hektisk. Men idag regnar det, jag som trodde vi skulle kunna sitta ute på altanen och mysa. Ja, ja. Det blir ljus och brasa.


Blir lite konstigt med bilden, den blir ihoptryckt men det får vara så ...

Fina snälla vacker i brunt har skrivit om min keramik :)

Monday, May 18, 2009

Jag har sått frön ...

... och nu regnar det på dem så att det ska växa så att det knakar. Trevligt. Det är skönt när naturen hjälper till. Annars stod vattning på min lista, dit kom jag inte, men då kom regnet istället. Tack så mycket för det.


Nu har även Alva ett par Hasbeens ...

och de är såå fina. Det här tycker jag är "klackskor" för små flickor. Hon vill ha klackar på skorna och jag tycker hon är för liten för det, (8 år). Men här kan vi mötas. Och både mor och dotter är nöjda :) www.swedishhasbeens.com Extra plus till Hasbeens som svarade snabbt på frågor om storlek och som sen skickade skorna snabbt och smidigt :)




Friday, May 08, 2009

Mina älskade pelargoner hänger löst ...

... min man är allergisk! Ja, jag kan snart inte skylla på något annat. Jag har försökt med allt möjligt trots att jag hela tiden misstänkt pelargonerna. Nu har han insett det själv och jag kan inte mörka längre. Nu kan man ju tro att jag föredrar pelargoner före min man och så är det ju inte. Men alla ni som tycker om fina, vackra pelargoner förstår vad jag menar. För mig är det glädje att sitta vid frukostbordet och titta på knopparna som sväller och sen slår ut som fulländade konstverk. Och han nyser. Snorar. Är trött. Nu kan de ju snart flytta ut, men inte än, och vad gör jag. Jag har pelargoner i alla rum! Han äter medicin, tar ögondroppar men det räcker icke ... Jobbigt.






Wednesday, May 06, 2009

Och nu testar jag mobil blogg ...


Så ska vi se hur det går. Här är min jobbskärm. Jag kallar det omvärldsbevakning av nya medier i min tidrapport.

Testar e-postblogg

Nu kände jag mig redo för att testa lite ny teknik. Testar att uppdatera bloggen via e-post ...

Windows Live ger dig full koll på alla dina vänner - på en och samma plats.

Morgonrusch ...

... så jag behövde en stor kopp kaffe när jag kom till jobbet. Här är min kaffemugg, med fläckar och allt ...
Anledningen till ruschen var att båda barnen skulle ha friluftsdag så det var matsäck och sittunderlägg och kläder hit och dit. Och vädret kändes inte så säkert så det fick även bli tjat om regnkläder. Den stora som hittills har satt på sig det jag sagt börjar protestera. Inte regnställ. Helst foppatofflor på fötterna. Men det är väl sunt. Han fyller 13 i år. Och han protersterar fortfarande inte om hjälm när han cyklar så om han blir lite blöt får jag väl ta det. (Och han stoppade ner regnbyxorna i ryggsäcken i alla fall.)


Lilltjejen säger: Mamma, det är ju bara du som fryser. Inte jag. Så. Men där var jag med till skolan och stoppade ner hela regnstället (som låg kvar i skolan) och extra skor också faktiskt. Tillsammans med väl tilltagen matsäck, för de är alltid sugna på så mycket när vi packar.


Men båda kom i tid, inget glömt hoppas jag och det gick ju bra att komma till jobbet halv nio istället för åtta. Jag älskar min flextid.

Tuesday, May 05, 2009

Keramikarbete

Några små försenade tuppar och hönor, som egentligen skulle varit till påsk. Men, men ... bättre sent än aldrig. Dekalerna är satta. Ugnen nästa.






Friday, May 01, 2009

Födelsedag ...

... soligt, trevligt. Presenter. Fina saker. Vänner. Släkt. Glädje och saknad. Jag sakanar dig så oerhört mamma! Jag säger som Alva: Jag tycker inte om när du åker bort mamma för då märks det så väl att det är någon som fattas! Och du har rest så långt så långt bort, och du kommer aldrig tillbaka! Och vid sådana här tillfällen så märks det såväl att det är någon som fattas. Kommer du alltid att fattas? Ja, jag tror det. Men du ser mig väl? Jag hoppas det. Jag vill det. Att du är med mig. Ibland är man barn och vill bli lite omklappad av mamma fastän man fyller 38. Saknar dig.