2 kg rabarber
1, 5 l vatten
1 kg socker
1 kg socker
½-1 citron
Skär rabarbern i bitar, koka mjuk i vattnet. Häll av i silduk och låt självrena. Tillbaka med saften i kastrullen, häll i socker och citron (beroende på syran i rabarben). Låt koka upp till sockret smälter och koka under skumning till skummet är borta. Blanda ev. i konserveringsmedel (Atamon eller Natriumbensoat) för att det ska hålla sig. Läs på förpackningen. Häll saften på flaskor.
Skär rabarbern i bitar, koka mjuk i vattnet. Häll av i silduk och låt självrena. Tillbaka med saften i kastrullen, häll i socker och citron (beroende på syran i rabarben). Låt koka upp till sockret smälter och koka under skumning till skummet är borta. Blanda ev. i konserveringsmedel (Atamon eller Natriumbensoat) för att det ska hålla sig. Läs på förpackningen. Häll saften på flaskor.


Se på dessa Majrovor. Jag var tvungen att köpa dem bara för att de var fina. Det är inte säkert att jag tänker äta upp dem utan bara ha dem att titta på. Men jag anar att de kommer att vara supergoda tillsammans med smör och salt ...