Monday, May 28, 2012

Denna hand ...

...skulle ha drejat en massa muggar och burkar till sommarens försäljning. Men det går ju inte. Jag låg redan efter och nu lär det bli värre ... Jag har skurit mig rejält när jag skulle skära en satans god men bråkig Peccorinoost på morsdagskvällen. Borde kanske sytt men packade in fingret, lite för hårt kanske, för idag började det göra rejält ont i hela fingret och när jag fick det omlagt av snälla kusin distriktsköterskan var fingertoppen alldeles vit. Nu har jag ont. Och det är svårt att skriva på tangenterna med märker jag. Hoppas på gott läkkött!

Sunday, May 27, 2012

Mors dag

När man inte har någon mor är det extra trevligt att vara mor. Idag har jag fått frukost och blommor på sängen och blivit bjuden på fin och god middag på Sjökrogen i Katrinelund. Legat på bryggan och slappat när lilltjejen badat. Underbart. Sonen är på skolresa i Paris, känns lite konstigt utan honom. Min mor i himlen har också fått nya blommor på sin grav och jag har tänkt på henne. En fin dag.

Monday, May 21, 2012

Hemma igen

Efter en härlig Londontrip. Mycket shopping, skratt, god mat och många öl. Tack juntan :)

Väl hemma fick jag se resultatet av helgens trädgårdsprojekt ... Vi har fått en ny, lägre mur ... Grannarna en jordhög (hjälp!)

Thursday, May 17, 2012

Imorgon

Reser jag med min junta till London. fyra dagar tjejmys, det ska bli härligt!

Monday, May 14, 2012

Med en doft av rök går jag till sängs

Trots dusch o hårtvätt så är jag helt inpyrd efter dagens Raku. Men så ska det vara. Tänk att det är så kul att elda. Och så trevlig Kajsa var, och hennes sambo och hunden ... Och så fint de hade det. Hemmavid tog andra bestyr vid så jag har inte hunnit gnugga av allt sot än så jag återkommer och visar. Så länge får ni hålla tillgodo med den här. Godnatt.

Sunday, May 13, 2012

Rakubränning

Imorgon, måndag ska jag bränna raku med Kajsa som har Getingedalens krukmakeri. Www.getingedalen.se Det ska bli superkul. Det var länge sen jag gjorde det. Det är något visst med att plocka ut godset när det är som varmast och sen se hur det blir. Eld och sot och värme. Och det är roligt att träffa andra keramiker, som att få en kollega! Läs Kajsas fina blogg www.getingedalen.blogspot.se

Äntligen kaffe ute igen

Solen skiner:) kaffe o tidning på altanen. Äntligen. Var på very nice 40-års galej igår så har medvetet inte planerat in något för dagen (ifall det skulle vara sängläge idag). Men det känns bra så det blir trädgårdsfix, lite tvätt, o förberedelser för spännande rakubränning imorgon.

Friday, May 11, 2012

Alla hemma i Sverjet

Sonen har varit på skolresa till London. Jag har varit orolig, nyfiken och glad över att de äntligen kom iväg då jag var med o ansvarade för insamlingen av pengarna. 33 spända elever åkte och nu kom de hem, glada, fyllda av upplevelser och lite större ... Det var så härligt att se dem. Nu har vi ätit, hört om resan o i natt kan jag sova lungt ...

Monday, May 07, 2012

Karusell

... är det nu. Livet snurrar på i en nästintill obehaglig takt. Jag försöker hänga med så gott jag kan. Pustar ut efter en söndag i gympans tecken med jobb gymnastiktävling från 07.00 till 22.30 (!) Resultatet blev två brons för lilltjejen. :)
Imorgon åker sonen på skolresa till London. Äntligen! Härligt för dem. Men lilla mamman tycker det är lite jobbigt. Nu ska han bli stor ;)
Högtryck på jobbet.
Det är trädgård och sommarstuga och massor av keramik som ska produceras till sommaren försäljning.
Någonstans ska man också njuta av våren, träna för att orka, hålla hemmet i någorlunda ordning och göra roliga saker med familj och vänner.
Ja, ja det är väl helt enkelt så det bara är. Men. Ner i verkstan, så att det blir något gjort!

Och ni vet väl att behövs det avslutningspresenter, studentpresenter, bröllop eller bara något nytt fint till er själva. Så hör gärna av er!

Tuesday, May 01, 2012