Monday, October 31, 2011

Höstmys

På Julita gård. Där är det alltid trevligt och mysigt, sommar som höst och säkert vinter. Nu var det julmässa, och inte direkt vinter utan en underbar höstdag. Någon gång skulle jag vilja vara där bland snödrivor och juleljus, men nu var det som sagt höst och vackra gula löv.
Köpte fina handledsvärmare (hur många kan man behöva?), goda ostar, korv och oljor. Mysigt och trevligt som sagt.















Tuesday, October 18, 2011

Sällskap i verkstan

... hade jag igår. En ny keramiker i familjen. Äntligen tog jag mig lite tid och lät henne vara med. Och så trevligt det var med sällskap :)
















Fika ska man ju ha när man jobbar.

Sunday, October 16, 2011

Trattisar



Gör en soppa! Fräs svamp tills all vätska är borta. Lägg då i hackad lök och smör och fräs vidare. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och lite mjölk, i med en buljongtärning. Låt koka ihop. Mixa med mixerstav till önskad konsistens. Ev. i med en skvätt vitt vin. Grädde och kanske creme fraiche (den feta sorten). Koka ihop. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med salt och peppar och smula ner ädelost. Mums.

Friday, October 14, 2011

I huvudstaden

Är på kurs i huvudstaden för jobbets räkning. Nu är vi klara och jag passar på att gå och titta i affärer på väg till stationen och tåget hem. In på Kaolin för lite inspiration. Blått och vitt var det här. Fint. Kolla de små askarna! Fin fint.

Sunday, October 09, 2011

Ett trevligt och pyssligt besök hos Fab keramik

Igår var jag och syster hos Fab keramik och gjorde våningsfat. Vi fikade på underbar varm choklad med vispgrädde och bullar. Underbart höstväder. Allt perfekt. En riktig energikick.
Det blev ett våningsfat med tre blå fat och ett litet två våningsfat i rosa toner, för mig. Det lilla tror jag att jag ska ha mina smycken på. Tack Frida för att du bjöd in.

Monday, October 03, 2011

Sent elvakaffe

Har mycket på jobbet så jag har behövt jobba på min lediga dag. Tycker egentligen inte om det, och det stör lite i min uppladdning för verkstadsarbete. Men nu så, nu är dagens beting gjort. Jag har gjort mig en elvakaffe-kopp och nu ska jag gå ner och sätta igång. Mot verkstan!

Vilken helg

Den skulle börja avnjutas på ön. En sista kväll-natt och härlig dag i stugan. Anar ni nu att något inte gick som det skulle ... När vi glada i hågen kom ut i solen på fredagseftermiddag/kvällen och öppnade dörren kände jag den omisskännliga lukten av möss som varit inne ... och tänkte nej, inte redan. (Vi brukar få in möss på vintern men då har vi tagit bort allt som de kan tänkas vilja äta på eller vara i som täcken, kuddar, madrasser). Men det hade vi inte gjort än och de hade flyttat in. Öppnade skafferiet och där var de, flera stycken! Hua! En och en och utomhus tycker jag det är helt ok, men inte ett myller inne ... Började försöka skrämma iväg dem och rensa och fixa, men när de försvunnit från köket och jag gick in i barnens rum och drog lite i madrassen och hittade dem där istället gav vi upp. Ringde ett par kompisar och frågade om vi fick komma och sova över, portionerade ut råttgift och stängde dörren.


Dagen efter blev sanering, inte kul och vi hittade ett par levande möss till inne. Och bajs, bajs, bajs överallt ... Så mysigt fick vi. Men innan vi åkte hem på lördagseftermiddagen tog vi oss ett dopp i alla fall, Alva och jag. Kallt, men skönt och uppfriskande efter en hemsk upplevelse!