Tuesday, August 30, 2011

Tordyveln ska bli film

Äntligen. Älskade den som barn och har även med stor behållning lyssnat som vuxen. Maria Gripes böcker är något speciellt. Jag längtar och ser fram emot den. Kolla här.

Monday, August 29, 2011

Inte mycket trafik till min blogg

Och det kan jag förstå. Här händer inte mycket. Jag kan inte skylla på något (en blogg är ju helt frivillig ;) Bara förklara att det är helt otroligt mycket att göra hela tiden. Och när jag kan skriva några rader har jag glömt kameran och när jag tagit en bra bild har jag inte tid att skriva ... men jag har flera inlägg på lut. Har köpt lite fina saker, har fyndat, har lite idéer. Det kommer.

Wednesday, August 24, 2011

Juntan har börjat

Nu har syjuntan dragit igång. En första trevlig träff igår kväll med god mat, prat, skratt och lite handarbete. Jag gör ett armand i sameslöjd. Och tycker om mina vänner.
En annan vän jag tycker myckt om har jag varit och hälsat på, på sjukhuset idag. Hon har varit med om en olycka. Blivit påkörd. Hon är ordentligt mörbultad men lever. Och med ens blir man medveten om hur skört livet är och att det inte finns några garantier.


Tuesday, August 23, 2011

Rivstart

Nu så var man igång igen. Rivstart. Och vi som är kvar i sommar och semestertid. Alla är ute och far, ingen tänker på maten, ingen har tid att gå och lägga sig. Mycket på jobbet. Aktiviteter och tider. Men men, det brukar räta ut sig.
Men visst är det "lätta" sommarlivet, utan så många måsten och krav skönare. Något som slår mig när vi kommer hem efter att ha varit på landet är hur mycket saker man har, överallt, som man kanske inte behöver egentligen!? Hemma är det en miljon saker att hålla i ordning på, på landet inte alls så många. Så jag blir alltid så sugen på att städa, rensa, röja och fixa när jag kommer hem. Så då behöver man orka det också ;) Men vi har bestämt oss, lite i taget. Hemmet ska struktureras upp :)

Sunday, August 14, 2011

Härligt besök hos FaB keramik

Igår fick jag äntligen åka till FaB keramik! Mannen och jag gjorde en utflykt. (Numera är barnen nästan alltid upptagna med kompisar så det blev bara vi :) Det var precis så mysigt som jag föreställt mig och Frida var precis så trevlig som jag trott. Bullarna och kaffet var supergoda. Och som en bonus visade det sig att Andreas och Sebe kände varandra (!)

Det är så roligt att träffa andra keramiker och få prata teknik, keramik, glasyrer och bränntemperaturer. En keramikkollega. Det är lite tunt med dem annars för mig. Vi har ju lite samma stil och gillar båda att dreja, kavla, använda gamla fat som "mönster". Och dekaler.
Jag blev så inspirerad, vill också ha en liten butik! Vet inte vart bara riktigt ... Ska i alla fall fixa till min hemsida lite mer (lenaslera.se just nu finns ingenting där). Snart är semestern slut och allt börjar -men då börjar också mina keramikmåndagar så det känns riktigt bra.


Ett litet fat och en fin burk marmelad fick följa med hem. Jag gillar att köpa keramik från andra keramiker, och det blir extra trevligt när man träffar den som gjort sakerna :) Kolla in Fridas fina hemida och roliga och fina blogg FaB keramik blogg FaB keramik hemsida

Wednesday, August 10, 2011

Mamma jag saknar dig så

Här är en bild på min lilla mamma och mig på landet när jag är liten. Idag är det ofattbara tio år sen hon dog. Och jag saknar henne så. Men idag bestämde jag mig för att jag ville göra något roligt istället för att sitta och tänka En utflykt. Till Katrineholm med en gammal vän och lite barn. Senare ikväll ska jag gå till dem och sitta på altanen och lyssna på konsert från värdshuset. Sen kanske vi går dit och tar en öl. Tycker om mina vänner. Tack M.

Tuesday, August 09, 2011

Nymålat

Vi har målat baksidan av huset med falu rödfärg. Det är något visst med den färgen tycker jag. Nu lyser väggen röd och fin igen.

Sunday, August 07, 2011

Handarbete

Har ägnar mig lite åt handarbete. Jag är inget bra på det men jag försöker lära mig. Det finns så mycket fina garn och mönster. Håller på med ett armband.