Thursday, June 30, 2011

Nu känner jag mig duktig

för jag har gjort den årliga rabarbersaften. Det har gnagt och jag har inte fått frid förrän den är gjord. Vad är det som gör att jag är sådan? Jag älskar att göra saft. Och att ha hemgjord saft hemma. Och gott blev det.



Receptet?

2 kg rabarber

1, 5 l vatten
1 kg socker

½-1 citron
Skär rabarbern i bitar, koka mjuk i vattnet. Häll av i silduk och låt självrena. Tillbaka med saften i kastrullen, häll i socker och citron (beroende på syran i rabarben). Låt koka upp till sockret smälter och koka under skumning till skummet är borta. Blanda ev. i konserveringsmedel (Atamon eller Natriumbensoat) för att det ska hålla sig. Läs på förpackningen. Häll saften på flaskor.



Wednesday, June 29, 2011

Nu har jag gjort det ...

... gått ur Barnens bokklubb ... Jag är lite svår på sådant, jag har ju varit med så länge. Ända sen lilla stora killen var bara några månader och nu fyller han 15 snart! Han har helt klart vuxit ur sortimentet. Tjejen är 10 fyller 11 och läser en del, men bokhyllorna hemma dignar av böcker som jag köpt till både honom och henne. Och i skolan åker de till biblioteket regelbundet och lånar en massa bra böcker. Eftersom jag också är en sådan som glömmer att avbeställa har vi skickat tillbaka åtskilliga paket och betalat för det, eller behållt böcker vi egentligen inte vill ha. Men ändå har det suttit långt inne. Fånigt, ja jag vet. Men på något sätt hör det ihop med hur det var när barnen var små, att jag vill hålla kvar. Men nu sa jag upp det och det gick rätt bra. En sak mindre att hålla ordning på. Och böcker det får vi ju tag på ändå.

Tuesday, June 28, 2011

Nu har min keramik flyttat ut till Vinön

och snart jag med. Glömde kameran när jag var där så jag kunde inte ta kort på sakerna där de står på hyllorna. Återkommer med det.

Tuesday, June 21, 2011

Naturen är vacker

Se på dessa Majrovor. Jag var tvungen att köpa dem bara för att de var fina. Det är inte säkert att jag tänker äta upp dem utan bara ha dem att titta på. Men jag anar att de kommer att vara supergoda tillsammans med smör och salt ...

Monday, June 20, 2011

Ny keramik ur ugnen

Det är något speciellt att öppna ugnen när man bränt. Ska det bli bra, ska det se fint ut? Den här gången blev det bra. Nu packar jag keramiken för 1. sälja lite på jobbet 2. sälja på hembygdsföreningens hantverksförsäljning på Vinön och 3. sälja hos trevliga Rosie i Örtboden på Vinön. Under tiden ska jag själv fira sommar och semester på samma ö. Yes!

Thursday, June 16, 2011

Paus på altanen

Med en liten ny kanna från Gustavsberg som jag köpte idag. Har landat lite, solen skiner, jag glaserade igår och ugnen står och kallnar så jag kan inte göra så mycket mer med det. Snart är det midsommar :) och sen inte långt till semester. Underbart.

Vilket regnväder

det bjöds på igår. Det var knappt så jag kunde komma hem från jobbet. Väl hemma glaserade jag en ugn i garaget medan regnet vräkte ner ute. Sen blev jag så sugen på varm soppa så jag gjorde en både varm och het Majssoppa till kvällsmat, tände ljus och kröp upp i soffan.



Majssoppa

Fräs charlottenlök och en klick sambal oelek i en gryta
häll i en till två burkar majs som får fräsa med
späd med buljong och mjölk och låt koka
späd med grädde och koka lite till
mixa
servera med creme fraiche, riven ost och knaperstekt bacon.
Mums ...

Monday, June 13, 2011

Ny keramik

Nu börjar jag få lite nytt färdigt till sommarförsäljningen:) annars susar allt på i en rasande takt. Hinner inte med men försöker stanna upp och njuta där jag kan.

Tuesday, June 07, 2011

Nationaldagen

Hamnade på trevligt nationaldagsfirande på hembygdsgård. Fika med småkakor, dragspel, sång, flagga - alltihop :)

Thursday, June 02, 2011

På väg

Ut på landet för härlig ledighet. Keramiken står och torkar hemma, hela familjen är med och vi är lediga i fem dagar! Härligt!
Skickat från min iPhone