Monday, January 31, 2011

Igång

Nu drejar jag igen. En härlig måndag i verkstan. Lite kallt bara, pannan har krånglat. Jag gör som det står på muggen. Njuter.

Monday, January 17, 2011

Julgransplundring och sena bilder från julmarknaden och annat

I fredags var det julgransplundring här, åtta små tjejer och jag. Dans kring granen, tipp, syltkrukor och gömma nyckel. Så lite mat och musik och fiskdamm som avslutning. På det hela taget trevligt och mysigt.

Sen åkte julen ut på lördagen. Och det kändes helt okej. Jag brukar tycka att det är sorgligt, men det gick bra :) Någon stjärna och ljusstake i fönstret står kvar för det fina ljusets skull. Och några slingor, men de har jag ju å andra sidan hela året.

Här kommer ändå lite bilder som jag skulle visat för länge sen. Från julmarknaden i Kolja.






Här är inte från julmarknaden utan hemma, Godisskåpet. Idén har jag fått från Ernst. Och inför varje jul fyller jag skåpet med godis och frukt och dricka och allt möjligt. Sen låses det och öppnas på julafton då alla får förse sig med det de vill. Mums.

Friday, January 14, 2011

Trerätters, tre dagar ...

Så här första veckan då det är lite trist och segt att komma igång har jag satsat på maten för att förgylla våra dagar lite. Jag tänkte, varför inte trerätters en vardag? Det blev tre vardagar (iförrgår var jag ju borta på annat galej och då tror jag det blev fryst pyttipanna för övriga familjen).
Det är inte så svårt och behöver absolut inte vara dyrt att fixa tre rätters en vanlig dag.

Igår torsdag åt vi:
Förrätt - avocado med creme fraiche, lök och rom (12 kr för två avocado, det andra hade jag hemma).
Varmrätt - gravad lax (från frysen från i jul) och stuvad potatis (=billigt och gott!)
Efterrätt - fructcoctail på burk med riven mörk choklad och Espresso till det till mamman och pappan.

De andra två dagarna har varit:
Tisdag: Förrätt - crepes (stekte ändå pannkakor till mellanmål och sparade tre små och gjorde svampstuvning från frysen).
Varmrätt - Majssoppa.
Efterrätt - minisemlor, (hittade små semmelbullar i frysen och hade mandelmassa kvar från julbaket).
Måndag: Förrätt - sillmacka (massor av sill kvar sen jul).
Varmrätt - Chiliconcarne
Efterrätt - Youghurt med nötter

Det tar en liten stund extra men faktiskt inte särskilt mycket och inte så mycket dyrare heller. Barnen är glada och tycker vi har fest. Och jag, som gillar mat är också glad.



Gårdagens efterrätt. Avocado med creme fraiche, lök och rom. På egengjort fat. Mycket användbara. Går att köpa. Se under rubriken Butik.
(Titta inte på det urtjusiga underlägget, känner genast att jag bör köpa nya underlägg!)


Efterrätt. Fructcoctail med mörk choklad och Espresso. De fina hjärtformarna har jag köpt hos Medeleine hudvård och inredning

Thursday, January 13, 2011

Trevlig kväll

Igår var jag hos Mamma lycklig som hade utförsäljning. Fyndade trevliga saker. Kvällen fortsatte med mat på restaurang tillsammans med goda vänner. Trevligt :) Mer sånt ska jag göra. Då vaknar min inspiration och energi.
Annars är keramiken på skisstadiet än så länge. På måndag har jag min första lediga dag och då ska jag komma igång ordentligt.

Monday, January 10, 2011

Första dagen på jobbet och skolan

försov vi oss rejält. Vi vaknade halv åtta, både mannen och jag hade önsketänkt och ställt klockan en hel timme fel, på halv åtta istället för halv sju!! Rivstart, men vi hann.

Nu är det bara att köra igång igen, vare sig man vill eller inte. Hemma har jag förberett genom att tvätta undan all tvätt, skrivit matlista och handlingslista och handlat så att allt finns hemma och vi vet vad vi ska äta. I morse var ryggsäckar och gympapåsar packade och kläder framlagda, som tur var ...
Så ni får vi försöka mjukstarta veckan. Bilder från året kommer snart.

Monday, January 03, 2011

Nytt år, nya möjligheter ...

Men just nu är det mest soffläge. Behövde nog ha mycket vila ... Idag hade vi dock bestämt oss för längdskidor i de blå bergen men vaknade med en sjukling, den minsta av oss. Feber. Så det blev lite mer soffläge och skidor på TV istället. Får se vad dagen ger. Ska summera året här på bloggen men det blir en annan gång, har inte kamera och sladd i närheten. Ni ska få se fler bilder från den trevliga marknaden också.
Sen är det dags att summera året. Hur gick det? Vad sålde jag för? Vilka saker gick bra, vad sålde inte bra. Sen är det dags att göra en plan för året. Vad ska jag göra för keramik? Ska jag prova en ny lera? Nya glasyrer? Vilka försäljningsställen ska jag vara på? Marknader? Vilken nivå ska jag lägga mig på? Och sen är det bara att köra igång.