Tuesday, November 30, 2010

Julmarknad

Nu är det snart dags för den numera årliga julmarknaden i Kolja. Jag och tre härliga vänner fixar i ordning i den gamla snickarstugan och förvandlar den till ett litet julehus. Jag hoppas många vill komma. Välkomna!

Monday, November 29, 2010

Nu är det jul igen ...

Och första julmarknaden är avklarad. Stallbacken i Örebro. I ett hysteriskt snöande och blåsande. Alla saker blev översnöade. Drickavattnet frös. Inte så mycket förtjänst, många orkade nog inte tänka på att handla i kylan. Men en del gjorde det i alla fall. Tack. Julstämningen infann sig i alla fall. Nu laddar vi för nästa marknad, om två veckor. I Kolja.






Sunday, November 21, 2010

Nu har jag börjat

Det är innan det är mysigast. Väntan. Så nu i helgen har jag börjat. Adventspyntet. Nästa helg ska jag stå på den första marknaden. Stallbacken. Så då kommer tiden att gå åt till att planera, packa, stå och sälja, packa hem igen. Då vill jag komma hem till ett hus som med julstämning.







Friday, November 19, 2010

Glaserat

Nu är en ugn glaserad. Har bränt i natt, nu kallnar den. Jag använder en vit blank glasyr och bränner till 1240 grader.

Wednesday, November 17, 2010

Bränt

Nu har första skröjen kommit ut. Ok. Lite trasigt men inte mycket. Skröj är när man bränner första gången. Jag bränner till 1000 grader. Sen ska godset glaseras och brännas igen.

Sunday, November 14, 2010

Godförmiddag

Grått, grått ute. Jag är inne. Skönt. Har just skjutsat de två barnen till olika skolor. Tyckte inte de skulle behöva gå och cykla i detta regn. I garaget står ugnen på 635 grader, på väg ner. Kommer inte att kunna öppna den förrän tidigast imorgon. Då ska jag bränna igen för allt fick inte plats. Annars var planen att glasera idag. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skyltar? Anteckningsböcker? Städa huset.? Slappa? Julplanering? Vi får se. Det är ganska lyxigt att ha en dag till förfogande. Men jag brukar få lite svårt att veta hur jag ska använda tiden på bästa sätt. Slappa är skönt och behövligt, men att passa på att få mycket gjort är också bra så att det inte blir så mycket sen. men som sagt, vi får se.

Monday, November 01, 2010

Hotell med Lantliv som sällskap

På hotell. Lite ensamt. Men jag har en ny Lantliv som sällskap. Julnumret med massor av fin inspiration och mys. Ska krypa ner och bläddra och komma på nya pysselideer.