Wednesday, October 27, 2010

Nybakat

I måndags bakade jag. Jag älskar verkligen mina måndagar. Jag hinner göra keramik, ta det lite lugnt. Och ibland baka. Något som vardagen inte annars bjuder på. Att vara hemma på eftermiddagen när barnen kommer från skolan är en lyx. Receptet hittade jag hos Jordgubbar med mjölk Jag toppade mina med lite havssalt och pumpakärnor. Supergott, och alla tog slut. Fort.

Monday, October 25, 2010

Till ugnen

En kartong klar till ugnen. Det går så fort nu. Inte många veckor kvar till första advent som ju i år är i november. Då står jag alltid på marknad på Stallbacken i Örebro. Har så gjort sen jag gick på keramikskolan. En mysig start på julbestyren.

Friday, October 22, 2010

Kvällsbesök

Så ramlade det in ett helt gäng damer och tjejer som ville titta på min keramik. En syjunta. Det var prat och skratt. Och lite fika. Sen åkte de hem med kassar med keramik. Ett trevligt sätt att sälja min keramik. Jag som tycker om att veta vem som köper av mig. Sen pustade jag ut med familjen. Snart är det helg.

Sunday, October 17, 2010

Nydrejat

Lite drejat. Det här ska bli små kannor utan hänkel (handtag på keramikspråk). Jag har själv känt att jag saknat kannor i olika storlek och fick lust att göra ett gäng olika. Små, jättesmå, större ... med och utan hänkel. Olika form. Ett litet kanntema.

Tuesday, October 12, 2010

Ett sådant här litet hus vill jag ha


Och ha en liten butik i på min tomt. Det verkar superfint och smidigt för en sån som mig som inte kan bygga. De bara kommer och ställer dit det, färdigt och klart. Men lite dyrt ... Men visst är den fin!? Kolla fler här.

Thursday, October 07, 2010

Keramik?



Man kan ju undra om det här är en keramikblogg eller inte ... handlar väldigt lite om det just nu. Det betyder inte att jag inte jobbar. Bara att jag inte fått ordning på kameran eller mig själv vad det gäller bloggandet. Det kommer.
Jag har funderingar på ny hemsida. Min gamla försvann när telia tog bort den tjänst jag använt. Och jag har inte tagit tag i det hela än. Men jag har nog bestämt webbhotell nu, har hittat ett billigt och bra. Men då kände jag att jag knappt vet hur man gör längre. Tidigare jobbade jag som web-designer och kunde jobba i Dreamveawer i stort sett obehindrat ... men nu. Öppnade en ny version av programmet och kände, oj. På jobbet använder jag bara ett webpubliceringsverktyg numera. Ja, ja. Jag ska väl kunna lära mig igen. Men det tar lite mer tid.