Tuesday, October 27, 2009

Rosendal


Även på hösten ett av mina favoritställen. Växthus är på något sätt lite magiska tycker jag. Ute och inne på samma gång.

Wednesday, October 14, 2009

Livet är skört

Vänner har förlorat en familjemedlem. Mina tankar går till dem. Och till att livet är förgängligt så att man måste finna sätten att leva det här och nu och hela tiden, i stort och i smått. För det är det här som är livet och det kan ta slut när som helst och då gäller det att ha haft skoj ... Och därför känns min "downshifting" så rätt. Att jag inte jobbar heltid. Att jag jobbar med min keramik en dag i veckan. Att jag tycker om att gå i skogen och plocka svamp och gör det istället för att städa om helgerna. Att jag sover ihoptrasslad med mina barn i sängen trots att de är 13 och 9 år. Att jag fortfarande tycker att det är fint och roligt att plocka höstlöv och kastanjer.

Monday, October 12, 2009

Mästarmöte

Ikväll är två av mina absoluta favoriter i rutan samtidigt. Hur bra kan det bli. Ernst gillar jag. Alltid. (Men jag är faktiskt mycket skeptisk till hans logga! Se hemidan.) Och Tina gillar jag, mycket. Jag har varit lite blandad till det nya cook-along programmet men jag tycker att det tar sig. jag ska bänka mig vid TV:n ikväll och mysa.

Wednesday, October 07, 2009

Sjuka barn, flugorna har vaknat och det blåser ute ...

... Det står helt stilla med keramiken för tillfället ... med skapandet med i stort sett. Har en sjuk son hemma, och nu när de är 13 får man inte vara hemma för VAB. Igår hade han 39,2 och mådde illa och hade huvudvärk. Inte klarar de sig då. Idag jobbar jag delvis hemifrån. Kvart i fyra ska vi få komma till vårdcentralen och kolla upp lite. Skönt. (Men han är bättre idag). Tanken hann slå mig att det kunde vara influensa och tänk om han blir jättedålig. Nu verkar det ju inte vara så men bara tanken gjorde att jag ville krama lite extra så nu blir väl jag också sjuk ;)

Solen ligger på och det är 15 grader i solen på min termometer. Det är annat än de minusgrader som varit senaste tiden. Så flugorna har vaknat här inne. (Undrar vart de hållit hus innan solen kom). Men det blåser ute så att det verkar ändå skönast att vara inne.

Ja, vad ville jag säga med det här inlägget?? Inte vet jag. Kanske bara meddela att jag finns och är men gör lite annat för tillfället.