Wednesday, April 29, 2009

Ugnen är urplockad

och nu står sakerna och väntar på att få dekaler på sig. Bränningen gick sådär, en del saker fick lite sprickor, som faten på fot, i skarven mellan fot och fat, under liksom. Kan gå att dölja med dekaler men det blir ändå lite andra sortering. Trist. Men en hel del saker blev bra.

Tuesday, April 28, 2009

Och förresten ...

Idag har jag efter jobbet raskt avklarat: utvecklingssamtal med tolvåringen, apoteket för att hämta allergimedicin till mig, handlat till kalasmat och bakning, gjort två glasscheeskakes (till födelsedagen som lurar i faggorna), lagat mat, lyssnat på läsläxa, gjort räkningar, nattat två barn, tvättat en tvättmaskin och ja ... var det något mer? Tur att jag är kvinna!

P.s. mannen är bortrest.

Jag vill opp ...

jag vill opp, sa sparrisknopp! Den här lilla raringen hittade jag i mitt trädgårdsland igår. De är inte många sparrisarna vi har men fina. De får ätas med andakt sen.

Andra fina vänner i trädgården dyker upp här och där. En liten backsippa.

Och en alldeles fantastisk liten trädgårdsmästare. (Samma person som inte vill att mamma ska resa bort ... men nu är jag hemma igen så vi är båda nöjda).

Monday, April 20, 2009

Pelargoner, bränd keramik och värmande ord

Visst är de vackra! Helt fulländade. Och att allt det där finns i dem. På hösten ställer jag bara ner mina pelargoner i matkällaren. Vattnar inte en enda gång under hela vintern, låter dem bara stå där. Sen när man tar upp dem och klipper lite hårt och elakt i dem så börjar de växa och blomma som tack. Det är ganska fantastiskt.

Jag har bränt också, det står och svalnar nu. Vacker i brunt du ser ett av dina fat där överst. Det står och svalnar just nu.
Imorgon ska jag till Stockholm på tvådagars kurs. Lillgumman sa: "Jag tycker inte om mamma när du åker bort. Då märks det så att det är någon som fattas." Kan man få bättre kärleksförklaring än så.

Wednesday, April 15, 2009

Stopp!

Jag vill stoppa nu. När våren precis är på gång att explodera. När man njuter av varje solstråle. När barnen återupptäcker utomhuslekar utan tjocka överdragskläder. När fåglarna sjunger som tokiga och det spirar i rabatter och på träd.

Det är hoppfullt. Allt härligt fint ligger framför en. Jag skulle vilja pausa lite och stanna upp här. Det gäller att ta tillvara på varje sekund.

Monday, April 06, 2009

Och så kom den då ...

våren, med full kraft. Inte vill man jobba nu. Vill bara vara hemma och mysa och påska. I helgen var vi i Stockholm och njöt av solskenet och funderade på livet och hur det ska vara. Helgen bjöd också på lite påskpyssel och pynt.