Wednesday, December 24, 2008

Julafton

God Jul och Gott Nytt År
önskar jag er alla som tittar in här.
Nu har det börjat ... vi har läst julsaga av Astrid Lindgren i sängen sen har vi myst framför brasan. Ute är det lite snö som singlar ner och det har lagt sig i ett lätt, vitt täcke. Huset är pyntat, maten är lagad. Barnen (och vi vuxna) har öppnat strumppaketen. Nu myser vi runt lite tills vi ska åka en sväng till pappa, och besöka mamma på kyrkogården. Sen tar vi med oss alla hit för mat, mys, Kalle Anka och klappar ... Jag älskar julen.

Friday, December 19, 2008

Fina klappar

Jag älskar julkappar. Att ge och att få. Jag tycker inte om när man säger: - Vi köper inget till varandra i år vi vuxna. Nej. Inte min grej. Har istället bestämt med en god vän som också tycker om julklappar att vi ska ge och vi ska få. Mer.
Vi byter adventspresenter. Fyra fina paket får jag och fyra ger jag bort. I år var temat: gammalt, papper, hem/jul och kök. 50:- får varje klapp kosta. Och när barnen öppnar sina adventskalenderpaket på söndagarna så har jag också ett paket. Uttänkt och köpt till mig. Det gör mig glad. Och är mycket mysigt att öppna. Och i ett annat hus gör mitt paket min goda vän glad. Sådant gillar jag. Tack G.



Wednesday, December 17, 2008

Årets julkort

Varje år blir det stressigt med julkorten. Jag förstår bara inte hur det går till men så är det!
Men så måste jag tillslut göra dem, och det ordenligt - tillverka egna. Så också i år. (En del får "vanliga", men då måste det vare extra fint motiv.) Och det måste bli på post. Skickar någon enstaka hälsning via sms eller mejl men jag gillar postade kort bäst. Och jag skickar många en 30-40 stycken. Dagens fråga. Skickar ni julkort, med post?

I år blev det två olika. Så här se de ut, och ni som känner mig får inte kika för mycket ;-)





Monday, December 15, 2008

Årets pyntfynd

Den här fina bordsdekorationen hittade jag på Bra begagnat. Den stod i "julmontern" där man fick lägga bud. Så jag lade 100 kr och hoppades att ingen mer än jag ville ha den för det priset. Och så blev det. Den är 28 cm hög och jättefin!

Jag gillar bordsgirlanger (eller vad de kan heta). Och den här är mitt favoritmotiv. Bordsdekorationen jag fyndade är ur samma serie men det är den här med stjärnorna man brukar se därför kändes bordsdekorationen ännu roligare.

Jag ska visa fler girlanger en annan gång.


Tuesday, December 09, 2008

NU, ska ni få se ...

... hur fint, mysigt och roligt det var på marknaden i Kolja. Det har tagit ett par dagar att pusta ut. Men här kommer bilder.












Wednesday, December 03, 2008

Nu är det jul igen ...

Och nu pajade kameran ...

... så jag kan fortfarande inte visa bilder från marknaden. Men nu har jag fotat med en ny kamera så ni kan i alla fall få se dagens fynd.

Ett fint örngott med virkad spets 20:-, en liten "väggpåse" (vad heter det egentligen) för borstar 20:-j en rulle brunt virkgarn 15:- och en underbart virkad liten duk 10:-, så var det halva på duken så den kostade 5:- och så sa han att vi tar halva på lite till så jag fick betala 25:- för allt!

Monday, December 01, 2008

Ingen sladd

till kameran. Så jag kan inte bjuda på några bilder från marknaden idag. Men det kommer. Stod alltså på den årliga marknaden på Stallbacken igår. Det var trevligt. Mycket folk och försäljningen gick riktigt bra. Så nu är det igång. Nästa vecka är det Kolja och Glanshammar på listan. Lördag mellan 11-16.
Idag pustar jag ut. Samlar mig lite genom att skrota runt här hemma. Inte dumt alls.