Thursday, October 30, 2008

Teknikstrul

Äntligen kom jag ut på internet! Tekniken bråkar. Jag provar än den ena, än den andra datorn. Kommer inte ut på nätet. Internet har stött på ett oväntat fel och måste stängas av. Vill du skicka en felrapport? Nej, jag vill inte skicka en felrapport för 100 gången. Jag vill bara komma ut på nätet och få det att fungera. När jag äntligen kommer ut fattas någon plug-in för att jag ska kunna komma in på disansuppkopplingen på jobbet! Det som alltid funkar annars. Så hemarbetet som skulle bli så lagom och skönt idag blir inget. Måste åka till jobbet. Suck.

Tuesday, October 28, 2008

Verkstadsarbete





Lite suddiga men ändå. Jularbetet har börjat i verkstaden. Muggar som ska bli vita med änglar på. Nya fat på fot. Ett test. Får se hur det blir när de ska brännas ...

Monday, October 20, 2008

Bara jag

Idag är det bara jag. Ledig dag. Sitter här och dricker te, surfar runt lite, ser ut genom fönstret och njuter. Vi har haft underbara dagar i London (skriver om det sen). Hem, mycket på jobbet med mässa och Måltidsdagen i Grythyttan. Åtta-årskalas. Lördag och söndag med familjen - lite skog och svampplockning (härligt) kalas och källarröjning. Mycket folk hela tiden. Aktivitet. Göra. Roliga saker. Intressant. Bra saker om blivit gjorda.

Nu, bara jag. Så skönt. Jag känner mer och mer att jag bara behöver det. Tid för mig själv. Ska sitta här och njuta lite till och sen ska jag gå ner i min lilla verkstad och göra fina saker som ska vara klara till jul.

Wednesday, October 08, 2008

Londontips

Vi ska fara till London. Batterierna ska laddas. Familjen ska umgås. Nya intryck ska fås. Så nu underar jag sent om sider om några här ute har några bra tips. På sådant vi måste se, sådant vi inte ska göra. Någon trevlig resturang. Fin butik. Ja, helt enkelt sådant ni tror jag kommer att ha nytta av! Vi reser redan imorgon, så skynda, skynda!
TACK!

Nej, det är inte mitt skåp

Tyvärr ... Det står på vinden på Stora Hyttnäs i Sundborn. Det ligger granne med Lilla Hyttnäs, Carl Larssons hem. Där vi var på en utflykt i slutet av sommaren. Det är ett museum och på vinden fanns det fantastiska linneförrådet.
www.storahyttnas.se

Vem vill inte ha det såhär?




Vilken dröm, eller hur?

Sunday, October 05, 2008

Höstfint


Jag tycker om hösten. Men det går så fort. Det är så mycket som ska fixas, ordnas, göras och grejas. Det där med friska långa höstpromenader det brukar vara svårt att få till. Jag tror att jag ska sitta bland prasslande höstlöv i någon backe någonstans. Men jag gör det så sällan.
I helgen har vi stängt för säsongen i sommarstugan. Lika nödvändigt som vemodigt. Nu blir det inget mer där förrän till våren. Den årliga klädrensningen har också börjat i takt med att tjockare skor, tröjor, jackor och byxor ska fram. Bra saker som känns skönt när man gjort. Men som också genererar nya ställen att sortera, städa på och gå igenom. Det är jobb hela tiden. Jag längtar så efter att känna mig fri att göra egna saker, roliga saker. Att bara vara. Jag tycker att livet är en enda lång lista på saker som ska göras och prickas av.

Wednesday, October 01, 2008

Fina fynd

Handdukar med monogram som jag aldrig kan få nog av. Ett fint örngott som kommer att hamna i dotterns säng när den är klar ... den är vit nu men inte fixad med madrass och allt än. Ni får se sen.

Ett fint gammalt Bingospel, endast 15:-. Vi började genast spela Bingo när jag kom hem. "Niklas 8, en enkel 8". Lilltjejen bidrog med vinster, sudd, penna och fint klistermärke. Speldjävulen tog tag i mig direkt och jag blev riktigt irriterad när mannen fick Bingo före mig två gånger i rad!!
Vi spelade mycket Bingo när jag var liten. Hos min moster som jobbade i parfymaffär. Då hade vi pris för en rad, två rad, tre rader och full bricka. Man kunde få små provtuber på kräm och små fina prov-parfymflaskor. Nu ska jag bjuda hem mina gamla mostrar och spela bingo med dem.

En låda också för 20:-. Jättebra att ha, till allt möjligt.