Tuesday, September 30, 2008

Dagens vill ha

är ett par underbara skor från Vincent ... Men de finns inte i min storlek. Och inte ens i lilltjejens. De slutar på 30 .. synd.

Friday, September 26, 2008

Skyltmålaren har jobbat


Min pappa är en skyltmålare. Han har jobbat på samma jobb sen han var typ 15 år. En liten reklamfirma. Förr målade de skyltar för hand, sen blev det att skära ut i plast, och nu har jag tjatat honom tillbaka till handmålade skyltar. Han hjälper mig och lär mig. För skyltar är så fina. Jag skulle vilja jobba mycket mer med det. Nu är i alla fall några klara som har varit beställda länge ... eller vad säger du G?

Wednesday, September 24, 2008

Prinsessan fyller

Idag fyller min alldeles egna prinsessa 8 år. Det har sjungits, fikats i sängen och öppnats paket. Hon sa: "Det är den bästa dagen i mitt liv". Då känner man sig rik. Vid skolan satt en flagga uppe vid ingången till hennes avdelning. Hon hade glass med sig som hon skulle lämna till fröken. Hon var alldeles spänd när hon gick ut på skolgården. "Det är så pirrigt". Och visst kom det några små människor och sa "Grattis Alva!" och kramade om henne. Jag hoppas och önskar att alla barn fick känna sig som hon gjorde idag någon gång.

Sunday, September 21, 2008

Höstpyssel




Inspirerad av först Äppeldagarna i Julita och sedan Mikelsmäss i Karlslund blev det höstpyssel hemma i trädgården. Med äpplen, rönnbär, löv, pärlor och tråd. Solen sken och det var riktigt härligt. Så att jag kände: Ja, men så här ska det ju vara. Hela hösten. Idag är hemmadag. Nu ska jag gå ner i verkstaden och jobba och förhoppningsvis ta med mig inspirationen från igår.



Wednesday, September 17, 2008

Idag är det min mammas födelsedag

Hon skulle fyllt 66 år. I mitt huvud har jag varit och hälsat på henne och vi hade kalas. Hon fick astrar och en fin keramikmugg jag gjort. Lite galet ganske. Men då känns det ändå som om vi träffats lite och som om jag firat henne. I verkligheten, idag, har jag varit på kyrkogården och tänt ett ljus. Det var ganska sent så det var alldeles mörkt. Det blev jättefint.
Hemma tände jag ett ljus i den fina lyktan från Karin Eriksson. Den står framför kortet som jag har framme. Ängeln har min vän som jag gick tillsammans med på keramikskolan gjort.



Grattis mamma!

Wednesday, September 10, 2008

Nu är mina saker hemflyttade från landet

Så här såg det ut i Vinöns Örtbod, där jag haft en del av min keramik i sommar.
Nu har jag sakerna hemma tills jag hittar en ny affär att sälja i. Den butiken jag sålt i, Sten och Lera har stängt så jag är lite husvill men ska snart ta tag i och leta på en ny återförsäljare.
Någon här som är intresserad av kommissionsförsäljning av mina saker??



Thursday, September 04, 2008

Hit och dit

Känner mig lite som en trollslända just nu. Irrar lite hit, irrar lite dit. En kort stund på varje ställe. Jobb. Hemma. Börjar på något här, fortsätter på något annat där. Men det kanske måste vara så när allt rullar igång igen? Den här bilden av att vara fokuserad, göra en sak i taget, få ordning på allt - den som var så klar och tydlig under ledigheten, "att så ska det bli", börjar snabbt blekna. Men trollsländor är i alla fall vackra.


Obs! Förstora gärna bilden och se hur vackra de är, alldeles mönstrade.