Tuesday, April 29, 2008

Packar ...

... ska fara till Wien och Bratislava med ett glatt tjejgäng. Vi är sju som far i fem dar ... Härligt. Men jag är inte i fas med min packning än och nu är jag så trött så jag svimmar och går och lägger mig istället. Godnatt!

Monday, April 28, 2008

Saker jag tycker om i mitt kök

Min stekgryta från Le Creuset. Jag har den framme jämt på köksbänken och blir glad när jag ser den. Den är jättebra att laga mat i.


Mina kokböcker. Jag har en hel massa. Jag tar fram dem ibland på kvällarna och sitter och bläddrar och ser på fina bilder, blir hungrig ;-) och får inspiration till keramik och mat.

Tapeten. En Sandbergs tapet som följt mig länge. Vi hade den i vårt förra kök också och jag fick som tur var tag i ett par rullar till vårt nya. Jag har den i beige i mitt arbetsrum också men jag tror jag gillar den turkosa bäst.

Mina koppar. Här ser man överst Eden (den med äpplet på), av Marianne Westman tror jag det är, Rörstrand, under den Prunus av Stig Lindberg och bredvid den Berså av Stig Lindberg båda från Gustavsberg. I mitten längst bak, Bukett från Gefle. Jag har fler men de här är ett par av dem jag gillar bäst.



Benen på mitt köksbord. De är svarvade och fina. Och bordet fyndades för 650:- på Myrorna.

Annars har jag bränt en skröj, två glasyr och en dekalugn!! Bilder kommer senare ... Godnatt.

Tuesday, April 22, 2008

Blåsippor är min favorit just nu

I lördags var vi ute för att titta på blåsippor och vitsippor på ett ställe där det finns miljoner av dem. Visst är de vackra när man kryper riktigt nära. Och så många olika varianter det finns ...
Färgen är så härlig. Den skulle jag vilja ha på en glasyr ....






Annars så har jag bränt en skröj och har nu en glasyr på gång ute i garaget. 500 grader stod den på när jag gick och la mig (idag har jag tagit med mig den bärbara in i sovrummet ...)
Jag stod ute och glaserade i solen och det var så skönt. (Praktiskt också för jag har inget glasyrrum utan glaserar i tvättstugan. Just nu har vi supermycket tvätt och grejer där så jag får inte plats, inte utan att skvätta och smutsa ner ... Så utekranen till att tvätta och skölja i och ett bord utanför garaget fick det bli.

Monday, April 14, 2008

Pelargonerna har börjat växa! Se så gröna och fina de blivit. Det kunde man knappt tro för ett par dagar sedan.

Svea (som jag fick i julklapp) har flyttat ut i trädgårdslandet. Och jag har rensat. Det blir så fint när man plockar bort allt gammalt visset och landen ligger fina och mörka. Jag har sått också, sallad, rödbetor, rädisor, ruccola, motot, dill och ärtor.
Sinnet blir allt lite gladare när våren kommer.


Monday, April 07, 2008

Keramikdag igen ...

Idag är jag hemma igen och ska jobba i verkstan. Skönt. Mina 75% på jobbet funkar igen. Eller ja, funkar och funkar ... jag tar ut min lediga dag och så får det lov att funka.

Tuesday, April 01, 2008

Lite blev gjort ...

Jag lovade ju att rapportera hur det gått i verkstaden. Och en del saker blev det ändå. Ett par krukor med mönster. Och ett par stora fat.


Muggar ...
Som ska bli sådana här.

Annars har vi firat in våren på altanen idag. Årets första grillning. Och vi kunde både grilla och äta ute. Mysigt. Mer sånt.