Monday, March 31, 2008

Nu gör jag det ...

... går ner för trappan och sätter igång! Jag har varit så stressad ett tag både av jobbet och privat att jag inte orkar skapa något. Det som ska göra att jag mår bra och orkar det andra har blivit jobbigt. Och det vill jag inte.
Idag har jag tagit ut min "lediga dag", är tillbaka på 75% jobb efter ett par hysteriska veckor. Och nu ska jag. Greja. Dreja. Inte tvätta, blogga, surfa, diska, plocka, läsa, utan ner bara och sätta igång. Jag kommer upp sen i eftermiddag och rapporterar vad jag gjort.

Thursday, March 27, 2008

Pelargonerna ...

... har fått komma upp ur källaren. En del stackare hade börjat skjuta skott. Och en liten blomma hade det blivit. Man undrar hur? Inget vatten och nästan inget ljus från i höstas och ändå vet de att de ska börja växa nu??
Nu ser de bra rangliga ut, det är svårt att tro att de ska bli vackra igen. (Och det är inte säkert, jag är inte helt bra på att få dem att övervintra). Men vi får se ...



Monday, March 24, 2008

Julesnö ...

... singlar ner utanför mitt fönster. Flingor stora som femkronor ... och häromdagen köpte jag och planterade penséer. Knasigt. Nu längtar jag till våren. Vill inte ha mer snö.





Friday, March 21, 2008

Glad påsk!

Här kommer lite bilder på påskkeramik och på påskpyntet här hemma. Är lite besviken på vädret vill ha mer sol och vårkänsla, men det kanske tar sig i slutet av veckan. Har ju tre härliga lediga dagar till att se fram emot.

Olika ägg. Jag har samlat på ägg. Numera har jag dem inte framme hela tiden, inte alla. Men det passar ju utmärkt att plocka fram till påsk och vår.



Vita fjädrar i röd kornell.


Glad Påsk till er som kikar in! Passa på att vara med era nära och kära. Och ta hand om varandra. Det ska jag göra! Samla energi tillsammans med dem som betyder mest. Och försöka hitta den rätta vägen att göra saker och ting så att jag mår bra!

Tuesday, March 04, 2008

Det blev vitt ...

... skrivbordet som jag funderade över. Och det blev bra tycker jag. Ett fint glas av glasblåsaren Anna Höggren dricker jag ur. Och över skrivbordet har jag en tavla som min mormors syster, som var konstnär, har målat. Tavlan med paret har min mormor haft sen hon var liten. Den fick jag när hon dog. Så har jag två av de årliga semesterbilderna på mig och barnen och ett på barnen på en rauk på Gotland. Det var en fin semester vi hade så det är ett härligt minne.