Wednesday, January 30, 2008

Julnostalgi ... medan vi längtar efter vår ...

Jag fick bilder från vår julmarknad i går. Tillsammans med min goda vän och några vänner till hade vi en marknad lördagen i andra adventshelgen. Min vän bor i ett fantastiskt hus på landet. Dessutom har de som av en händelse en lägenhet i ena delen av deras "lada". Där passar en julmarknad fantastiskt bra. Det var andra året vi hade den och det kom en hel massa folk. Min vän bakar fantastiska bullar och annat gott, så vi hade café. Jag hade min keramik, trä och lite annat blandat. De andra vännerna hade kläder, tavlor, sydda, stickade och virkade saker. Nu börjar jag nästan längta efter jul igen ...












Inspiration till "brädor" Ylva Skarp, Skarp kalligrafi.
Foton av Mattias Käll.

P.s. såg att jag hade haft 999 besökare. Håll koll på räknaren. Du som blir den 1000:e. Skriv en kommentar om vart jag kan nå dig så ska du få en present på posten :-)

För och efter

Bjuder på lite bilder från min verkstad. Före och efter ... ni kanske inte ens ser någon skillnad för det är rätt stökigt på efterbilden också. Men jag ser skillnad :-) Min verkstad är väldigt liten (det gamla pannrummet) så det är inte helt lätt att få plats med allt. Därav röran. Nu har jag jobbat där i måndags, på min "lediga" dag. Skönt. Så nu tuffar produktionen igång så sakteliga. Känner redan att det är svårt att få till nytt till Alla hjärtans dag som jag ville, men jag får satsa på påsk.



Thursday, January 24, 2008

Tema vardagslyx igen

Jag fyndade mig två härliga knästrumpor på rean på Noa Noa. Jag älskar knästrumpor, de är helt beroendeframkallande. Jag vill helst bara använda det. Tycker inte om när det blir en glipa mellan byxan och strumpan. Så nu ska jag njuta i mina nya strumpor.

Tuesday, January 22, 2008

Tema vardagslyx

Jag älskar (ju som skrivet) fina skrivböcker och pennor. Dessutom måste jag skriva upp nästan allt för att minnas. Det är listor av alla de slag, packningslistor, matlistor, handlingslistor, skuld-hit-och-dit-listor. Sen måste jag också teckna och skriva ner idéer. Då är det vardagslyx att göra det i en fin skrivbok. Det allra härligaste är när boken är alldeles ny, innan man skrivit i den. Blanka fina blad. Men sen när jag börjat så fyller jag den raskt med allt möjligt. Det här är boken jag använder nu och den är så fin. Jag blev alldeles förälskad i den när jag hittade den.





(Boken och pennan kommer från Bookbinders design.)

En utmärkelse

har jag fått av En ängel på ett moln. Jag bugar och tackar.


Jag skickar den vidare till alla som är rara och snälla nog att vara inne här och läsa. Godnatt.

Godmorgon


När jag kommer till jobbet på morgonen börjar jag alltid med att slå på datorn och sen gå och hämta en god kopp kaffe. Sen dricker jag mitt kaffe, kollar mejl och startar upp dagen. Så även idag. Godmorgon på er.
(Koppen är från Lenas lera.)

Sunday, January 20, 2008

Solen sken in genom fönstret ...


... och vi började storstäda. Bort med allt juligt (sent jag vet). Jag började ju förra helgen men allt har stått kvar på vardagsrumsbordet. Vi har dammsugit, torkat, vädrat - härligt. Gick och köpte nya blommor, små bleka rosor i kruka och krokus. Städningen fortsatte i 11-åringens rum. Han har blivit stor och det ska sorteras bland leksaker och annat.

Skorna heter Sorel, jag har beställt nu. Hittade dem på nätet. På Brandos. Hoppas på att det ska funka bra.

Thursday, January 17, 2008

Vill ha!

Jag bara måste ha de här skorna! Klarar ner till -40 grader kallt. Vattentäta och varma. Jag älskar dem redan. Står på köplistan.

Monday, January 14, 2008

Än är inte julen slut här ...

Ligger lite efter här ... Har inte riktigt hunnit få undan julsakerna än. Men nu står de i alla fall på ett bord och inte lite här och där. Men stjärnorna, slingorna och ljusstakarna får stå kvar ett tag till. Jag gillar mysbelysning.
Men i helgen hade vi i alla fall en riktig julgransplundring med alla ingredienser. Det var plundring av smällkarameller, dans kring granen: räven raskar över isen, mormors lilla kråka, karusellen och raketen. Sen kastade vi ut granen.




Därefter lekte vi syltkrukorna. En gammal klassiker. Har ni lekt den? En har affären, en kommer och handlar och resten är syltkrukor av olika sort. Så får den som handlar provsmaka och när den provar på rätt kruka ska man säga piip. Sen bär man bort den krukan. Den lekte vi när vi var små och då var det min mamma och mostrar och mina kusiner som var med. Nu är det vi som är mammorna, min syster, jag och min kusin och så är det våra barn, som är kusiner och sysslingar. De har blivit ganska stora, vi har tre 11-åringar och en 7-åring, men de tycker fortfarande det är jättekul. Alva skrattar så hon kiknar när vi är syltkrukor och ska bäras bort.

Vi fortsatte med russinleken Tipp. Och vi mammor tycker allt är lika kul. Och vi minns att när vi var små så hade mammorna varsin julgransplundring. Varje år. Inte som vi som turas om och är glada om vi får till hos en av oss ...

Men nu står de där julsakerna på vardagsrumsbordet ... och medan de väntar på att bli nedplockade i kartonger så har jag börjat göra vår i köket.



Skönt! Och vackert.

Friday, January 11, 2008

7 sanningar om mig själv

Jag har fått en utmaning av En ängel på ett moln . Att skriva sju sanningar om sig själv. Det är inte helt lätt. Och först tänkte jag att det skulle vara DE sju sanningarna. Och fick prestationsångest, men sen tänkte jag att det räcker med 7 sanna saker om mig. Så nu gör jag ett försök (trodde jag gjort detta i fredags, men Blogger trasslade och inget lades upp), inte hade det sparats heller, så nu gör jag om).

1. Jag är extremt morgontrött. Det bästa som finns är att få ligga kvar i sängen, och jag kan vara rent aggresiv om morgnarna när jag går upp tidigare än min kropp vill.
2. Jag är barnsligt förtjust i fina pennor, block och papper. Ibland så mycket att jag spar dem utan att skriva på dem och bara plockar med dem och tittar på dem.
3. När jag får eller köper en ny inredningstidning får ingen bläddra i den före mig!
4. Jag har en ögonsjukdom som heter Keratokonus - "toppig hornhinna", som gör att jag har ett konstigt, svårt och föränderligt brytningsfel som gör att jag ser konstigt. Jobbigt.
5. Jag är väldigt slarvig och disträ och får ofta leta efter nycklar, nyckelkort, parkeringstillstånd och mobiltelefoner ...
6. Jag är tidsoptimist och är ofta sen. Det fattas en kvart för mig hela tiden. Jag jobbar på det för jag mår inte bra av att vara sen, men det är svårt.
7. När jag var liten sa jag alltid att jag skulle bli "författare eller konstnär". Nu är jag keramiker och jag har gjort formen på en bok ... (jag skrev inte men jag satte ihop text och bild till en bok) ... räknas det !?

Ja, det var jag. Jag utmanar:
Vacker i brunt
Agata
... sen kommer jag inte på några mer som jag vet brukar vara här och som inte redan skrivit.
Over and out.

Tuesday, January 08, 2008

Så här är jag ...

Glömde skriva att jag hittade detta hos Persilja -Fyrabarnsmamman.

You are a natural born leader, even if those leadership talents haven't been developed yet.You have the power and self confidence to succeed in life, and your power grows daily.Besides power, you also have a great deal of creativity that enables you to innovate instead of fail.You are a visionary, seeing the big picture instead of all of the trivial little details.
Your strength: Your supreme genius
Your weakness: Your inappropriate sensitivity
Your power color: Gold
Your power symbol: Star
Your power month: January

Hur är du?
Kolla här

Monday, January 07, 2008

Sent nyårslöfte

Bättre sent än aldrig väl ... nu ska jag avge mina nyårslöften. Jag har funderat mycket på det här med livet och tiden. Vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Nu har jag bestämt mig för det här. I år ska jag i denna ordning prioritera:
1. familjen
2. keramiken
3. jobbet
Jag har jobbat alldeles för mycket. Alldeles för länge. Vilket inte är bra för 1. familjen 2. keramiken.
Jag har länge hoppats på att få en tjänst på jobbet för att kunna planera mitt liv lite bättre, att inte bara veta ett halvår i taget och själv kunna bestämma mer över min arbetstid = mitt liv. Men eftersom det verkar helt omöjligt (det hittas på nya anställningsformer med egna LAS-områden ...) så orkar jag inte vänta mer på det. Nu är jag trött på att visa mig duktigast på jobbet hela tiden. Nu vill jag göra mitt jobb. Bra. Punkt. Inte mindre och inte mer. Och jag vill jobba 75%. Vara "ledig" en dag i veckan och ägna mig åt keramiken. Sen funderar jag på att jobba en låång dag när någon annan hämtar barnen och sen tre lagom korta. Nu skriver jag det här så blir det mer bestämt och så hoppas jag att jag ska genomföra det.

Friday, January 04, 2008

Mitt skrivbord ....

... ska lämnas tillbaka. Sonen släpper tillbaka det till sin mamma. När bodde i vårt förra hus, som var litet och lilltjejen skulle komma så fick hon ha en säng och hylla i vårt sovrum. Mitt skrivbord fick då flytta ut och in till sonens rum. Sedan dess har han inte velat lämna tillbaks det. Nu ska hans rum bli lite modernare och skrivbordet ska få flytta tillbaka till mamma. Nu undrar jag, ska jag måla det? Från början, när jag fick det av min pappa var det rosa. Jag hade önskat mig ett rosa skrivbord, pappa köpte ett och målade det rosa. Efter några år ville jag inte vara rosa längre och vi slipade/lutade av färgen till träfärg igen. Grejen är den att det är någon sorts fanér, i och för sig fin men det är inte "riktigt" trä rakt igenom. Hur tycker ni att jag ska göra? Vitt, som det är - träfärgat eller ta bort fanérytan eller vad. Hjälp mig!




Thursday, January 03, 2008

Nytt år!

Ja, så har 2008 så sakteliga rullt igång. Vi har haft väldigt lata dagar, sovmorgnar och sena kvällar. Men skönt. Nyåret firades tillsammans med goda vänner (många, vi var 8 familjer) i ett stort hus på landet utanför Nora. Vi hade riktigt härligt. Åkte upp redan dagen innan. Spelade spel och umgicks. Sovmorgon, promenad, bastu och sen nyårsförberedelser. Härligt med många vänner.

Nu är det nytt och jag vill alltid börja rensa och städa. I går började jag rensa recept medan jag letade efter ett till min pappas 65-årsdag. Idag är det sonens rum som har börjat få en upprensning. Vi har varit på IKEA och köpt hyllor, kartonger och annat.
Det värsta med mig är att jag mest börjar, lite överallt, och inte är lika bra på att slutföra. Vi får se hur det går.