Tuesday, April 24, 2007

Omorganisation på jobbet ...

...seglar upp som ett stort moln. Jag har ju ett vikariat och blir förmodligen arbetslös. Igen. Suck. Nu har man jobbat stenhårt ett år och verkligen gjort allt för att 1. komma in i gruppen 2. visa sig duktig 3. göra sig oumbärlig ... och så blir det nog inget mer. Kan det aldrig få vara "vanligt". Jag vill jobba lagom mycket så att jag hinner vara med mina barn och ta hand om allt annat som ska göras i en familj och ett liv. Inte som nu. Allt eller inget. Trist.

Thursday, April 19, 2007

Så kom regnet ...

... och det känns mer höstlikt än den underbara vår som det varit hittills. Humöret sjunker också lite i takt med temperaturen. Jag hoppas på bättring både i humör och väder tills imorgon. Skriver mer då.

Wednesday, April 18, 2007

Eftersom jag inte hinner dreja ...

... så får jag skriva om lite annat här. Min tanke var att bloggen skulle handla om min keramik. Mest. Men jag döpte den till ... med mera ... för att jag också ville skriva om lite annat jag gillar. Som inredning, pyssel, annat konsthantverk, trädgård och sådant som gör livet trevligare.
Just nu är jag i en superstressad tillvaro med mycket jobb, en man som jobbar mycket, två barn som vill ha sitt, ett stort hus och en sommarstuga att ta hand om. Funkar det? Nej.
Så tyvärr blir det alltför lite keramik, inte heller mycket annat pyssel och dåligt med inspiration. Så jag släpper mig lite fritt här att skriva vad som helst, så får vi se vart jag hamnar.
Ingen idé att vänta på "att jag ska få mer tid och då ska jag börja skriva välgenomtänkt och bra samt fixa till sidan". Jag bara börjar nu.



I morse klagade den lilla (6-åringen) på huvudvärk igen. Det verkar ha blivit en återkommande morgonkommentar. -Jag har ont i huvudet. Hur ska man hantera det? Jag tror ju inte att det är så farligt och hon brukar pigga på sig tills vi ska iväg, men hon kanske HAR ont i huvudet och det i sig kan ju vara ett tecken på något annat. Jag tror det stavas stress, och det gör mig ledsen, tänk om vi överfört vår stress på henne, liten som hon är? Måste göra något.